15:00

Lindome GIF

Referat: Västra Frölunda IF - Lindome GIF

Härlig bortavinst mot V. Frölunda.
Match mot V. Frölunda i härligt solsken på Yuncture Arena med många tidigare klubbkamrater från olika akademier som nu ställs mot varandra i en spännande seniormatch i div 2. Zebrorna börjar matchen på ett förtroendeingivande sätt och kan redan efter ett par minuter göra första målet i matchen. Lindome får ett inkast vid mittlinjen och spelar sig fram på högerkanten där Alex Rasheed slår ett hårt inlägg som Frölundas målvakt räddar men Noah Mannerström Egvik fångar upp returen och placerar iskallt in ledningsmålet. Zebrorna fortsätter med sitt vägvinnande och intensiva försvarsspel och kommer fram i flera farliga offensiva omställningar. I den 8:e minuten vinner Lindome bollen efter inkast från VF och spelar sig fram till 2-0 på nick av Emil Karlsson efter ett riktigt drömanfall. Direkt efter Frölundas avspark vinner Zebrorna återigen bollen och gör en spelvändning till Adam Söndergard som får till ett stenhårt avslut som Frölundas målvakt gör en kanonräddning på. Lindome fortsätter spela ett säkert och intensivt försvarsspel där Frölunda inte tillåts komma till några farliga avslut medan Zebrorna har flera mycket goda möjligheter att öka sin målskörd både på ett par riktigt vassa hörnor och på en nick över i fritt läge från Emil Karlsson. Frölunda tar sig in i matchen och jämnar ut bollinnehavet ute på planen under sista kvarten av första halvlek. Med några minuter kvar av första halvlek kommer Frölunda fram i ett farligt anfall och får till ett vass avslut efter instick djupt in i straffområdet. Jens Bergendorf i Zebramålet gör en vass räddning och Kevin Fransson får i sista sekunden undan bollen på mållinjen och stoppar sedan även returskottet precis vid högra stolpen. Nära 2-1 och som så många gånger förut så kan ett lag som inte sätter sina chanser bli straffat eftersom de flesta lag alltid skapar några vassa chanser under matchen oavsett hur matchbilden ser ut.
Andra halvlek startar ganska likt den första med bra möjligheter till utökad ledning för Zebrorna men den där riktiga skärpan fattas för dagen och chanserna rinner lite onödigt ut i sanden. VF får vartefter matchen fortskrider lite större bollinnehav men skapar inga farliga chanser och tvingas allt som oftast att spela i sidled eller bakåt. En kvart före slutsignalen skapar V. Frölunda två bra avslut i samma minut och av samme spelare, Emir Bosnic. Första chansen får Emir när han strax utanför straffområdet viker in från höger och skjuter ett skruvat vänsterskott i ribbans överkant. Nästa chans är nästan identisk då Emir denna gång skjuter ett hårt vänsterskott som Jens i Lindomeburen boxar ut och förhindrar Frölunda att reducera. Tio minuter före slutsignalen avgör Alex Rasheed matchen när han tar tillvara på en andraboll och prickskjuter från ca 11 meter in 3-0. Det avgörande målet kommer till efter ett fint Zebra anfall på högerkanten och kändes väldigt rättvist efter den fina match Lindome killarna genomförde denna lördags eftermiddag. Bra genomförd match och andra vinsten i rad efter den tunga höststarten. Kul med två lag med många unga spelare som vill spela positiv fotboll men där skillnaden för dagen var Zebrornas aggressiva och kloka försvarsspel över hela planen och de många vassa avslutsmöjligheterna laget skapade under matchen.
Nu ser vi fram mot en ny spännande vecka med träningar och B-match borta mot Jonsered på tisdag samt ny div 2 match mot Husqvarna nästa lördag. Husqvarna har siktet inställt på serieseger bara en poäng efter Varberg så det kommer bli en spännande match mot topplaget. Kämpa!